Copiii din Cireșu au explorat elementele de bază ale artei fotografice în cadrul atelierului susținut de Elena Borcea

Astăzi, în Cireșu, Mehedinți, am organizat un atelier de fotografie prin intermediul căruia ne-am propus să le arătăm celor mici un exemplu de meserie artistică sustenabilă prin care pot contribui la valorificarea regiunii în care trăiesc.

Împreună cu cei nouă elevi ai Școlii Generale Cireșu, participanți la atelier, am explorat elementele de bază ale artei fotografice, sub ghidajul Elenei Borcea, care ne-a ilustrat lecțiile prin exemple de imagini pe care le-a surprins fotografic, pe parcursul ultimilor ani, în comuna Balta. Apoi, am navigat printre elementele de bază ale fotografiei de peisaj și portret.

Imediat după modulul teoretic, participanții au trecut la exerciții practice – au surprins imagini – peisaj în satul Cireșu și au avut prilejul să își testeze abilitățile în fotografia de portret având ca modele colegii de atelier.

Despre atelierul de fotografie:

Cei mici vor moşteni zestrea pe care încercăm să o recuperăm şi ocrotim în prezent în Geoparcul Platoul Mehedinți. Iar pentru că dezvoltarea durabilă a unei regiuni se consolidează în timp, ne-am gândit să îi învățăm de pe acum tainele uneia dintre modalitățile de valorificare a regiunii în care trăiesc – fotografia, o meserie care poate deveni sustenabilă într-un spațiu care abundă de bogății naturale şi arhitecturale.

Atelierul, organizat de Direcția Administrația Geoparc Platoul Mehedinti și Asociația MAIE, în cadrul evenimentului Săptămâna Ariilor Protejate, a fost găzduit de către Școala Generală Cireșu și susținut de Elena Borcea.

Atelierul face parte din programul multianual „Ecomuzeul Balta. De la arhitectura tradițională în Geoparcul Platoul Mehedinți la turism durabil”, inițiat de Asociația MAIE şi co-finanțat de AFCN.