GPMh.Edu – Atelier de desen

GPMH.edu a demarat pe 13 august cu 🎨 atelierul de desen coordonat de Corina Drăgan. Pe parcursul sesiunilor de creație, copiii din Ponoarele au ilustrat peisaje din satele în care locuiesc printr-o abordare care pune în centru armonia cromatică și emoția inspirată de un anumit obiect sau loc.

Atelierul a început cu un joc de cunoaștere prin care participanții au asociat numele lor cu florile preferate. Copiii a descoperit, apoi, culorile complementare și modul în care pot să îmbine diferite nuanțe pentru a obține o ilustrație armonioasă din punct de vedere cromatic. Prin diferite tablouri celebre, participanțiii au fost introduși în tehnica folosită pentru realizarea lucrărilor proprii.

🖌 Foile blocurilor de desen s-au umplut treptat cu exercițiile de desen prin care participanții s-au familiarizat cu tehnica și cu îmbinarea culorilor în mod complementar.

🖍 În ultimele sesiuni ale atelierului, participanții au selectat peisajul natural preferat pe care l-au redat vizual prin forme libere, utilizând diferite tipuri de hașuri și culori care exprimă emoțiile trăite de participanți, chiar dacă acestea nu sunt întâlnite în natură.

Copiii s-au despărțit cu greu de Corina, pe care o mai așteptăm în Geoparcul Platoul Mehedinți.

Mulțumim Asociatia pentru Turism Mehedintiul de sub Munte pentru găzduire.

Atelierele creative sunt realizate prin intermediul proiectului cultural „GPMh.Edu”, inițiat de Asociația MAIE și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

Proiectul este derulat în parteneriat cu: Geoparc Platoul Mehedinti, Primăria Comunei Ponoarele, Asociația Iele-Sânziene și Asociatia pentru Turism Mehedintiul de sub Munte