GPMh.Edu – Atelier de film documentar

🎥 Atelierul de film documentar, organizat în cadrul proiectului GPMH.EDU, i-a provocat pe adolescenții din comuna Ponoarele să redescopere locul în care trăiesc cu ajutorul aparatului de filmat.

În deschiderea atelierului, participanții au descoperit preferințele cinematografice ale colegilor și caracteristicile filmului documentar.

Tinerii au realizat observaționale fotografice și video în diferite locuri din satul Ponoarele, surprinzând peisajul natural și oamenii care locuiesc aici.

Pentru a descoperi tipologiile filmului documentar, participanții au vizionat filme realizate în cadrul altor ateliere coordonate de Elena Borcea, alegându-și abordările sau poveștile preferate.

În sesiunile următoare, tinerii au lucrat în echipă pentru a-și stabili tematica filmului și locurile unde vor filma. Temele alese i-au dus pe participanți în satul Godeanu, unde au descoperit istoria și prezentul conacelor de plai, precum și în două ateliere din comuna Ponoarele unde au descoperit modul în care bogata tradiție a țesăturilor din zonă s-a transformat și continuă să definească identitatea acestui loc.

Mulțumim Pensiunii Maria Elena pentru găzduire.

Atelierele creative sunt realizate prin intermediul proiectului cultural „GPMh.Edu”, inițiat de Asociația MAIE și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

Proiectul este derulat în parteneriat cu: Geoparc Platoul Mehedinti, Primăria Comunei Ponoarele, Asociația Iele-Sânziene și Asociatia pentru Turism Mehedintiul de sub Munte.