GPMh.Edu – Atelier de scriere creativă

📣 În perioada 15 – 19 august, tinerii din Ponoarele au participat la atelierul de scriere creativă susținut de Oana Constantin în cadrul proiectului GPMH.EDU.

👩‍💻Atelierul a debutat cu exerciții de cunoaștere și dezvoltare a grupului, participații lucrând în echipă pentru realizarea unei imagini care spune o poveste. Tinerii au descoperit apoi caracteristicile unei povești – aspectele care clarifică textul pentru cititor, îl fac mai ușor de parcurs și de înțeles și contribuie la conturarea unui mesaj, precum și etapele procesului de scriere și au discutat elementele care nu trebuie să lipsească dintr-o poveste. În sesiunile următoare, participanții au învățat să elaboreze un ghid de interviu și să documenteze o poveste.

💫 Atelierul a avut în centru poveștile de non-ficțiune – portret, reportaj, eseu personal, opinie – care puteau fi realizate de participanți. În următoarele întâlniri ale atelierului, tinerii aparticipanții au identificat subiectele de interes pentru ei pornind de la tematica atelierului – istoria, peisajul cultural sau natural, locuitorii satelor din Geoparc. Ei au deprins aptitudini de documentare a unui subiect, folosirea surselor, colectarea informațiilor de teren, lucru la text, editare, scriere creativă, gândire critică, oferirea și primirea feedback-ului.

📝 Lucrările realizate de participanți au avut în centru bisericuța de sub Stei, istoria familiei Tihoi, precum și decizia de a pleca sau a rămâne a tinerilor din localitate.

Mulțumim Asociatia pentru Turism Mehedintiul de sub Munte pentru găzduire.

Atelierele creative sunt realizate prin intermediul proiectului cultural „GPMh.Edu”, inițiat de Asociația MAIE și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

Proiectul este derulat în parteneriat cu: Geoparc Platoul Mehedinti, Primăria Comunei Ponoarele, Asociația Iele-Sânziene și Asociatia pentru Turism Mehedintiul de sub Munte.