Proiecție de film: Întâlniri cu Balta

Duminică, 24 noiembrie, de la ora 12:00, Asociația MAIE ne invită la Cinema Muzeul Țăranului pentru proiecția filmului documentar „Întâlniri cu Balta”, o video-documentare a poveștilor, istoriilor și mărturiilor locuitorilor comunei Balta din județul Mehedinți, derulată pe parcursul a doi ani de regizorul Elena Borcea.

„Nu am plecat de la o premiză anume despre satul românesc deși, în final, am descoperit că poveștile din Balta sunt, probabil, reprezentative pentru multe alte localități rurale din România. (…) Filmul documentar – Întâlniri cu Balta – arată cum se văd lucrurile în prezentul acestei comunități, alături de o nostalgie față de trecut pe care mulți localnici o simt.” – Elena Borcea, regizor

Producția materialului de video-documentare a fost derulată în cadrul programului multianual „Ecomuzeul Balta. De la arhitectura tradițională în Geoparcul Platoul Mehedinți la turism durabil”.

Participarea este gratuită în limita locurilor disponibile.Mai multe informații găsiți pe: https://www.arhitectura-gpmh.ro/și în pagina de Facebook a programului: https://www.facebook.com/arhitecturagpmh/.

Programul multianual „Ecomuzeul Balta. De la arhitectura tradițională în Geoparcul Platoul Mehedinți la turism durabil”, inițiat de Asociația Mișcarea pentru Acțiune și Inițiativă Europeană (MAIE) și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN), reprezintă o evoluție organică a intervențiilor asociației în Geoparcul Platoul Mehedinți demarate în 2014 cu prilejul proiectului cultural „Arhitectura Tradițională în Geoparcul Mehedinți. Studiu de caz: comunele Balta, Isverna, Ponoarele”.